Trakt Forest Hotel

Trakt Forest Hotel

Mitt i den småländska skogen ligger Trakt Forest Hotel - en unik upplevelse med fem skogssviter för dig som vill njuta av lugnet och komma bort från vardagsstressen.

Arbetet med att bygga skogssviterna är nu på väg att slutföras och vår elektriker André Dahlberg har varit med ända sedan projektets start hösten 2018. Just nu kopplas det sista samman på utsidan och invändigt sätts det belysning och vägguttag.

- El & Projektering har varit en viktig kugge redan från det första byggmötet hösten 2018 berättar Mattias Sälleteg som tillsammans med sin fru Sandra är de som driver hela projektet.

- Att ha en elektriker som är väl insatt i projektet har varit ovärderligt för oss. Det går fort att få svar och samtidigt en elektriker som är väldigt duktig och noggrann!

- Vi har tidigare jobbat en del med El & Projektering och kände att vi ville ha en lokal leverantör som är stor och går att lita på. Att kunna ta snabba beslut på plats har varit viktigt eftersom nya utmaningar uppstår hela tiden. 

Alla möbler är unika för varje svit och är handbyggda av elever på Nässjö Träcentrum.

Alla möbler är unika för varje svit och är handbyggda av elever på Nässjö Träcentrum.

Inne i sviten märks tystnaden av direkt och blicken dras mot det stora panoramafönstret som blickar ut över skogen utanför. 

- Vi vill att lugnet och tystnaden ska kännas av i minsta detalj. Uppvärmningen sker enbart via ett fåtal element och en braskamin. Ingen luftvärmepump eller fläkt av något slag som kan väsnas. Husen är isolerade med termoträ vilket gör att det får ett högt isolervärde och dämpar ljud utifrån, avloppet följer rampen vilket gör att det inte blir något fult rör ned i marken som påverkar det estetiska. Allt i huset är byggt för att du verkligen ska känna som att du är ett med naturen. 

 - Att jobba med lokala leverantörer är jätteviktigt för oss. Vi heter ju Trakt och det ska även återspeglas genom vilka vi jobbar med. Det är bara lokala företag som varit inblandade i det här projektet, till och med inredningen som är specialbyggt enbart för oss.

 

Idén till att bygga Trakt Forest Hotell fick familjen Sälleteg när de besökte Tree Hotel beläget nära Luleå. 

- Vi har inga renar eller samer i närheten men vad har vi annars som kan locka? Den småländska naturen såklart med skogen och lugnet. Tanken var att låta sviterna smälta in i naturen, nästa som de bara ställts ned mitt i skogen. Vi ville också ta vårt boende med den småländska idyllen ett snäpp längre. Tidigare har många av våra gäster enbart kommit till oss för boendet men nu är vår plats själva resmålet. Att uppleva naturen, äta lokalproducerad mat från vår restaurang och kunna slappna av från omvärldens stress. 

Det är en hektiskt period i slutdelen av projektet eftersom de första gästerna anländer den 1:a juli. Men med sina duktiga leverantörer känner sig familjen Sälleteg trygga med att allting kommer att bli klart!

elp_trakt-21.jpg elp_trakt-14.jpg elp_trakt-11.jpg elp_trakt-8.jpg elp_trakt-25.jpg elp_trakt-26.jpg elp_trakt-9.jpg elp_trakt-16.jpg